Saturday, June 2, 2007

Drumuri denivelate sau cu Piatra Cubica

2.Timpi morti si nervi la cozile petrecute pe drumurile prost asfaltate sau cu piatra cubica.

O ramasita a timpurilor trecute drumurile cu piatra cubica, inca prezente astazi pe destul de multe strazi din Bucuresti, provoaca aglomeratii foarte mari.

Problema este ca oamenilor nu le plac zgomotul si vibratiile produse de piatra cubica in consecinta merg cu viteza mai mica provocand cozi lungi acolo unde nu ar trebui sa fie.
Recunosc ca mersul cu viteza mare pe piatra cubica este periculos deoarece ea are un coeficient de aderenta mai mic si iti poate scapa de sub control masina.
Ok dar de la viteze mari pana la viteze decente este o diferentza care oamenii nu prea vor sa o inteleaga.
S-a dovedit stiintific ca daca mergi cu viteza mica absorbi si simti mai multe socuri decat daca mergi mai repede.Explicatia e ca la mersul mai rapid roata nu apuca sa cada in fiecare groapa sarind mai degraba din var in varf de denivelare si facand driving experience ul mai placut.
Dar nimeni nu are curaj sa testeze asta si toti o freaca intr un ritm lent.
Mie imi place sa gonesc pe drumurile cu denivelari deoarece acest stil de condus imi da o senzatie placuta si alerta.
Sunt frumoase si drumurile drepte si impecabile dar pana la urma sunt plictisitoare deoarece nu conteaza doar sa ajungi la destinatie .... conteaza si cum ai parcurs calatoria si mie imi place sa o fac in conditii sportive sau macar alerte.

Oamenii exagereaza ...... si in totala necunostinta de cauza zic ca isi strica masina mergand pe drumuri denivelate. ....lasand-o sa mearga la relanti in prima viteza.
FUCK.... poti sa mori sau sa imbatranesti pana ajungi la celalalt capat al strazii.

Sa nu exageram totusi masina este dotata cu amortizoare si suspensii care sunt facute exact ptr acest lucru ptr a absorbi socurile/denivelarile/trepidatiile. Ele nu se strica decat la socuri foarte mari sau in timp din cauza uzurii exagerate.
Cei care o freaca in ritmuri lente isi vor vinde mereu masina cu aceste elemente aproape noi si nefolosite.... caz in care au facut o mare risipa de bani si de TIMP.

Va urasc ... va urasc nu ca nu ganditi si ca va protejati excesiv masina ci ca imi pierdeti mie timpul .

No comments: