Sunday, February 5, 2012

Stop Acta


Rabdarea oamenilor din ziua de azi se rezuma la a gasi subiectul interesant in primele 15 cuvinte sau maximum in primele 2 randuri citite. Ei bine te rog sa NU faci asta, deoarece acest post este unul important pentru tine, pentru mine si pentru Internet.
O problema mare a oamenilor nascuti dupa cel de al doilea razboi mondial este ca nu au un scop real in viata. Astazi, dupa citirea acestui post vei avea un nou scop si anume lupta pentru libertate.
Stiu ca o sa citesti blogul in diagonala, stiu ca nu o sa vezi decat 2-3 linkuri si o sa crezi ca ai inteles despre ce este vorba dar NU, nu trebuie sa faci asa.
Ceea ce urmeaza este cea mai importanta miscare de libertate de la Stefan cel Mare incoace. O sa fie cel mai importanta actiune civica pe care o sa o faci in viata ta. O actiune pe care o vei povesti copiilor tai:
- Strabunicule, e adevarat ca tu erai nascut pe vremea Internetului ?
- Da!
- Strabunicule, e adevarat ca ai participat la salvarea Internetului ? si ca esti un adevarat erou ?
- Da nepoteii mei, am facut asta pentru voi si pentru libertate.
- Strabunicule..... te iubim! :)

Interesat?
ACTA ( Anti-Counterfeiting Trade Agreement ) este o conventie creata pentru a proteja international drepturile de autor. Suna bine, nu ? Acta, este defapt, o mascarada pentru a sterge orice urma de libertate din Internet, este un mecanism de manipulare si control, este o masina destinata sa ia orice urma de putere de la oameni in general si a mari puterea firmelor mari, este o cutie a pandorei ce nu trebuie niciodata deschisa.


Prima intrebare care o sa va vina in cap este:
Ce este asa rau cu un tratat anti piraterie?
In primul rand, nu este un tratat anti-piraterie, este doar un cover-up pentru a putea spiona fiecare cetatean in parte, pentru a putea judeca si condamna fiecare om cu un efort minim si ocolind prezumtia de nevinovatie, un alt mod de a face bani si a tine lumea sub controlul corporatiilor.
In legislatia curenta esti nevinovat pana la dovada contrarie iar dupa Acta vei fi vinovat pana ce dovedesti tu contrariul. Mod de gandire care este fundamental gresit!... si apoi cum sa mai dovedesti ceva cat timp calculatorul ti-a fost confiscat si distrus? Alaturi de toate datele tale personale din el?
Evident nu vei mai putea dovedi nimic.

Ce este in neregula cu sanctiunile impuse ISP urilor ?
Un Isp este doar un purtator al informatiei tale. El nu este proprietarul acelei informatii si nu are dreptul de a-ti verifica fiecare pachet de date pentru a vedea daca este legal sau nu.
Acta obliga fiecare Isp sa verifice tot traficul abonatilor pentru continut ilegal. Acest lucru este gresit, ilegal, imoral si deschide poarta catre abuzuri gen cenzura informatiei si violarea intimitatii.
Odata implementate aceste mecanisme, "puterea" va putea forta Isp ul sa cenzureze tot traficul de un anumit gen. Un site pro/anti basescu nu va mai fi disponibil tuturor utilizatorilor pentru ca ar putea fi cenzurat cu un singur telefon. Un articol despre coruptia celor de la putere ar putea fi si el restrictionat foarte usor, ca nimeni sa nu afle de el. Cenzura de genul asta o puteti "gusta" in China daca incercati sa cautati ceva despre masacrul din piata Tiananmen.
He Who Controls the Information Controls the World
Restrictionarea dreptului la informatie este o eroare capitala.

Penalitatea platita pentru incalcarea prevederilor Acta este taierea definitiva a accesului la Internet. Ce vina au parintii sau ceilalti cu care imparti abonamentul ca tu ai gresit ceva? Si poate nici macar nu ai gresit cu nimic.
Internetul este o forma de comunicare si un drept fundamental al omului. Nimeni si nimic nu ar trebui sa aiba voie sa iti interzica dreptul la comunicare.
Acta va perimite unui ISP sa dezvaluie informatii confidentiale despre abonatii sai, oricarei companii care pretinde ca are dreptul de autor asupra unui fisier, FARA mandat. Nu pare putin cam abuziv?... Ba da este foarte abuziv si neconstitutional.

De ce negocierile Acta au loc in secret?
Pentru ca, evident, sfideaza bunul simt si ar fi respinse imediat de catre public.

De ce nimeni din Romania, cat si din majoritatea celorlalte state semnatare, nu stie ce a semnat in Acta?

Primul ministru, cat si ministrul comunicatiilor, ar trebui sa fie la curent cu tratatul care ne va schimba viata atat de drastic ....si totusi, in incompetenta lor totala ei habar nu au despre ce este vorba :




Un exemplu stupid, dar care va deveni real este urmatorul:

Mergi frumos, linistit pe strada sa iti cumperi lapte. La un moment dat, esti oprit de un politist care iti va cere actele si smartphone-ul/ipod-ul la control:
Dom`le, pentru cântecul ăsta ai chitanţă?
Daca nu ai ... device-ul tau va fi confiscat, iar tu vei fi amendat sau vei ajunge la inchisoare.
Alt exemplu posibil este acela in care tu te duci in vacanta si la aeroport iti este controlat laptopul sau camera foto. Daca va fi gasit material nelicentiat ( gen o poza cu tine in fata unui monument care are in background o reclama Coca Cola, atunci iti vor fi confiscate device-urile si probabil iti vei petrece vacanta sau restul vietii in inchisoare.
Desi, in mod sigur, asta pare ridicol, nu ti se poate intampla, nu tie:

De ce nu este OK Acta ?

Ma veti intreba. Bine si ce pot eu face impotriva marilor companii care controleaza industria, ce pot eu face impotriva guvernelor care ratifica Acta.

I
Primul pas si cel mai important este sa iti informezi TOTI prietenii si toate cunostintele tale despre ce inseamna in fapt Acta.
Descarca si citeste textul Acta in limba romana sau engleza.
Citeste articolul Wikipedia despre ACTA .

Vizioneaza urmatoarele filme:
What Is ACTA ?


Short acta explanation


The New Threat To The Net - The time to act is NOW


Why acta is a lie

RObotzi.S02.Ep.Special.ACTA


Va fi multa dezinformare in media si ca oamenii sa ia o decizie corecta, ei trebuie informati corect.
Mai mult trebuie explicate pericolele ce decurg din semnarea tratatului Acta, pericole ce nu sunt evidente la prima vedere.
Veti intalni multi bizoni care o sa zica. Bine, dar eu nu folosesc produse piratate(bullshit), sau pe mine nu ma deranjeaza daca cineva imi spioneaza toata viata privata, eu nu am nimic de ascuns.
Evident, trebuie sa nu va enervati, sunt bizoni si bizonii nu inteleg nimic

Trebuie sa postati povestea Acta pe blogul vostru, pe pagina voastra de facebook, pe tweeter, facand un mass e-mail sau mass IM sau oricum puteti voi sa ii dati share


II
Ce mai poti face este sa semnezi una sau toate petitiile anti-Acta pe care le poti gasi.
Am compilat o lista cu toate petitiile Acta relevante.

Petitii romanesti:


Si celelalte petitii internationale sunt la fel de imporante, asa ca trebuie semnate:
http://stopacta.org/ ( necesita confirmare pe e-mail )

III

Scrie un e-mail europarlamentarilor care ne reprezinta in PE.
Continutul e-mailului cat si adresele necesare, il puteti gasi aici

IV

Participa la protestele locale din orasul tau. Iesi in strada, arata-ti simtul civic si apara-ti libertatea.



Bucuresti:

Galati:

sau international:

Construieste-ti o pancarta si participa incepand din data de 11.02.2012 la un mars non violent.



Este important sa ne facem cauza cunoscuta. Protestul va aparea la televizor si guvernantii nostri vor lua la cunostinta de opinia publica.


Cumpara-ti sau printeaza-ti o masca Guy Fawkes. Simbol modern al luptei pentru libertate si a grupului Anonymous.

Protestele împotriva ACTA încep pe 11 februarie!
Citeste aici



Acordul va intra în vigoare pentru România, după ce vor fi parcurse mai multe etape

1. Cronologic, Parlamentul European va trebui să-şi dea avizul de conformitate în vara anului 2012,

2. Consiliul Uniunii Europene îl va adopta, independent de ratificarea în parlamentele naţionale.

3. Acordul va trebui ratificat de Parlamentul României şi doar după aceşti paşi va putea intra în vigoare.


Aici si acum este sansa noastra de a opri Acta !

1 comment:

Oby One said...

Masti:
https://whyweprotest.net/asset-proxy/b2752332ff23cb152fadf7dca2f2101315929a75/687474703a2f2f696d673532352e696d616765736861636b2e75732f696d673532352f343834382f65676662777275372e6a7067/http:/img525.imageshack.us/img525/4848/egfbwru7.jpg